Історія походжння печива

Публіковано admin 7 років тому

Чудовий смак свіжої випічки манить ароматом та надихає на приємну ауру блаженства та спокою. Смачний та запашний чай різних смаків та вподобань доречно так лаконічно смакуватиме у поєднанні із свіжоспеченим печивом. Для гурманів особливих смаків печиво можна наповнити різноманітними оригінальними смаколиками, які  так доречно смакуватимуть із запашною свіжо запареною кавою. Випічка у поєднанні із чудовим какао смакує солодко та ніжно, надаючи позитивні нотки спокою та відпочинку. У компанії із хорошим настроєм, смаколики куштуються по особливому ніжно та солодко, даруючи приємність розмові, ароматні напої кави та чаю довершують оригінальність смаку.

Печиво родом із давнини, з’явилось разом із появою хліба. На Русі випікали  печенька у формі різних фігурок, надаючи їм магічного значення. Обряди тодішньої культури спонукали випікати різноманітні фігурки тварин та рослин задля родючості та врожайності, здорового поголів’я та добробуту у сім’ях та родинах. Тодішнє печення мало простий рецепт, який описувався чотирма складниками: борошно, молоко або вода і сіль. Усе тодішнє печиво було абсолютно несолодким, оскільки цукор винайшли значно пізніше. Прості інгредієнти випічки давали можливість випікати печиво як у багатих сім’ях так і у бідних, а це в свою чергу, стимулювало популярне поширення випікання.

Культура стародавніх звичаїв перенесена і у наші часи. Звичай випікати печиво на урожай чи добробут популярний і сьогодні. На четвертий тиждень великого посту господині випікають печиво із житнього борошна, у формі хрестиків, ховаючи у всередину хрестики та монети. Вважалось,  що таке печиво додасть сили орачам, принесе зцілення хворим і посприяє гарному врожаю на полях. Той, кому на зуб попадався хрестик або монета, за звичаєм засівав ярові. Печиво сьогодні є традицією частування гостей, даруючи приємний настрій та ауру розважливих позитивних емоцій.

Традиції випікання печива набули неабиякої популярності та розвитку у світовій культурі. Сьогодні все менше відслідковують звичаї пращурів та все більше вдосконалюють майстерність свіжої випічки, яка налічує чимало видів та груп здобного печива.

Багатонаціональний західний репертуар дарує чудову історію походження печива. Перші згадки про печиво у світовій культурі по праву належать токайським біскотті. (італ. biscotto, від лат. Bis – двічі і coctus – спечений) також відомі під псевдонімом кантуччіні (італ. cantuccini). Це доволі тверде та хрустке печиво, що сильно нагадує сьогоденні сухарики. Ними годували моряків та війських. У середині століття рецепт випічки суттєво покращили, додавши у тісто фрукти та горіхи. Сьогодні біскотті готують із мегдального борошна і мають назву «винні» солодощі, оскільки існує традиція занурювати печиво у лікер Vin Santo.

Варто відзначити народження французької гордості чудового печива «макароні» (фр. macaron), вигадане в Італі та чудово прижите у Франції. Кругле миальне печиво, яке доволі м’яке ззовні та хрустке всередині із цікавою фіровою «спідничкою» збоків, активно та популярно поширилось у Фрагнції та здобло визання солодкої цікавинки, так що його виробництво стало масовим. У паризькій Laduree, щодня продається біля десяти тисяч знаменитого печива, а в рік виробляється біля вісімдесяти тон.

Будучи консервативними у своєму виборі, англійці  дотримуються традицій, а особливо тих які є незмінними протягом століть. Чай та печиво є особливим у дозвіллі англічан, які смакують національні сконси та отримують масу задоволення від аури рівноваги та спокою. Будучи трохи товстуватими золотисто-рожевого кольору із родзинками, сконси довершено смакують до справжнього англійського чаю. Історія куштування цим добірним печивом тягнеться із часів круглого столу, що додає печиву аури давнини.

Ми завжди раді поринути у історія виникнення цікавих рецептів випічки і поділитись чудовими винаходами давнини, оскільки у своєму арсеналі використовуємо цікаві фішки для приготування свіжого смачного пісочного печива, куштуючи яке запашною кавою чи міцним чорним чаєм Ви отримуєте максимум задоволення та відпочинку.

Категорія:
  Новини
цим записом поділились 0 разів
 100